Bookingkodens salgsstrategier
Back to Blog
Fra grunder til salgstrener med suksess

Min reise fra frustrert gründer til å bli en god salgstrener for andre

Oct 19, 2024

Det var en tid da jeg følte at jeg var på en endeløs runddans. Jeg hadde store drømmer som gründer, men uansett hvor hardt jeg jobbet, føltes det som om resultatene uteble. Jeg gjorde alt jeg trodde var riktig – fra nettverksbygging til markedsføring – men salget gikk ikke slik jeg hadde håpet.

Frustrasjonen begynte å sette seg.

Jeg vil dele min reise fra de frustrerende dagene som gründer, til den suksessen jeg opplever i dag som salgstrener. Jeg håper at historien min kan inspirere andre som befinner seg i samme situasjon.

De første årene: Full av lidenskap, men uten struktur

Da jeg først startet opp, var jeg lidenskapelig opptatt av det jeg drev med. Jeg trodde at så lenge jeg jobbet hardt og var dedikert, ville suksessen komme. Men virkeligheten traff meg raskt:

Hardt arbeid alene er ikke nok.

Jeg hadde ikke en konkret salgsstrategi. Jeg hadde heller ikke klart definert målgruppen min, og som mange andre gründere, trodde jeg at jeg kunne selge til "alle".

Det førte til at jeg spredte meg for mye, og jeg endte opp med å bruke masse tid på kunder som aldri førte til salg.

Et vendepunkt: Fokus på relasjoner og verdi

En dag innså jeg at noe måtte endres. Jeg begynte å reflektere over det som faktisk fungerte i mitt arbeid. Jeg oppdaget at de kundene jeg hadde hatt mest suksess med, var de som jeg hadde klart å bygge en ekte relasjon til.

Dette lærte jeg i et forretningsnettverk jeg besøkte og senere ble medlem av. 

Jeg forstod også at jeg måtte skape og kommunisere en tydelig verdi for kunden, i stedet for å bare snakke om produktene eller tjenestene mine.

Dette var et stort vendepunkt for meg. Jeg begynte å utvikle en mer strukturert tilnærming til salg, hvor jeg satte kunden i fokus. Hver samtale og hvert møte handlet om å forstå kundens behov og hvordan jeg kunne hjelpe dem med å nå sine mål.

Fra gründer til salgstrener som hjelper andre med å oppnå suksess

Etter hvert som jeg fikk bedre grep om salget mitt, begynte jeg også som mentor for andre gründere. Jeg oppdaget at jeg ikke bare hadde funnet en metode som fungerte for meg, men som også kunne hjelpe andre. Jeg gikk fra å være en frustrert gründer som strevde med å selge, til å bli en salgstrener som hjalp andre med å lykkes.

Det mest tilfredsstillende for meg er å se hvordan de jeg jobber med går fra å være usikre på salgsprosessen, til å få klare resultater. Salg handler ikke om å "presse" noen til å kjøpe, men om å forstå kundens utfordringer og tilby en løsning som gir dem verdi. Når dette er på plass, blir salg en naturlig del av dialogen.

Lærdommer på veien

Her er noen av de viktigste lærdommene jeg har tatt med meg fra denne reisen:

  1. Salgsstrategi er alt – Lidenskap og hardt arbeid er viktige, men uten en konkret strategi risikerer man å bruke mye tid og energi på feil steder. En tydelig plan gir retning og forutsigbarhet.

  2. Bygg ekte relasjoner – Mennesker kjøper av mennesker. Å bygge relasjoner basert på tillit er det som virkelig skaper langsiktige kunder. Det handler om å lytte, forstå og skape verdi.

  3. Kunnskap er makt – Forstå målgruppen din. Kjenn til deres utfordringer, og hvordan du kan hjelpe dem å løse disse. Når du har denne innsikten, blir salgsprosessen både enklere og mer effektiv.

  4. Aldri gi opp – Det kan føles frustrerende og tungt til tider, men det er i motgang man virkelig lærer. Feilene jeg gjorde tidlig, var nettopp det som til slutt hjalp meg å lykkes.

Hva nå?

I dag hjelper jeg konsulenter, coacher og gründere med å utvikle salgstrategier som fungerer. Jeg ser så mange som står i den samme frustrasjonen jeg selv opplevde, og jeg vet hvor frustrerende det kan være. Men jeg vet også at det er mulig å snu situasjonen – og at veien til suksess starter med en tydelig strategi og et sterkt fokus på å skape verdi for kunden.

Er du klar til å ta ditt salg et steg videre. La oss ta en prat – det kan være starten på din egen reise fra frustrasjon til suksess.

Ikke gå glipp av noe!

Meld deg på mitt nyhetsbrev under og få oppdateringer rett i innboksen. 

Vi sender ikke SPAM og vil selvfølgelig aldri selge din informasjon.